Belmont Stakes 2019: Sir Winston vinner finalen i Triple Crown

Etter en merkelig sesong, Triple Crown for 2019 har avsluttet med at Sir Winston krysser målstreken for å vinne Belmont Stakes . Selv om det ikke kunne være en Triple Crown-vinner i år, bød det endelige løpet fremdeles drama nedover strekningen mellom de ti hestene i feltet.

Heller ikke Maximum Security, som var den kontroversielle tidligere vinneren av Kentucky Derby , eller Country House, som ble den endelige vinneren etter den historiske innvendingen på Churchill Downs, ble deltatt i løpet, og etterlot et åpent felt for å løpe om seieren.

Trener Mark Casse gikk faktisk bort med sin andre seier i Triple Crown i 2019, og trente også War of Will til sin seier i Preakness. Sir Winston ble oppkalt etter Winston Churchill av eierne, og etterlot den med en passende seier i dagene etter D-Day-jubileet. Den endelige oddsen på vinneren var 10-1, mens favoritt Tacitus

Tilhengere av hesteveddeløp sto igjen uten glansen de siste årene, men det betyr ikke at de forlot utilfreds. Mange syntes det var et interessant år for Triple Crown-løpene, selv om de ikke produserte den typen historie de er vant til.

Kontroversen i Kentucky Derby i år farget hele trioen løp for de fleste seere. Mens Maximum Security var en favoritt å vinne etter at den første frontrunner Omaha Beach ble riper dager før løpet. Men avslutningen av løpet ville gi Maximum Security sin plass i historien, bare ikke på den måten jockey, trener og eier hadde håpet.

Etter å ha tatt kontakt med War of Will under løpet og sperret banen, Maksimal sikkerhet ble tatt ned fra 1. plass og Country House fikk seieren i Kentucky Derby. Det var første gang en vinner av løpet noensinne ble tatt ut på grunn av en innvending, noe som etterlot mange fans som klødde seg i hodet.